Z domu ukradol obálku s peniazmi. Pri hre kariet muža surovo okradli. Mladík okrádal vlastnú rodinu.

16.03.2012 Celý región

Z domu ukradol obálku s peniazmi:
Policajti z Kurova začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 11.3.2012 do 15.03.2012 v obci Lukov, okres Bardejov bez poškodenia vošiel do rodinného domu. Následne vošiel do miestnosti kuchyne, kde nezisteným predmetom otvoril uzamknutú nábytkovú skriňu a z nej odcudzil obálku s finančnou hotovosťou vo výške 1.300,- EUR, ktorá bola uložená na polici skrine pod škatuľou s dezertom. Majiteľovi rodinného domu spôsobil škodu krádežou vo výške 1.300,-EUR.

Pri hre kariet muža surovo okradli:
Na policajnú linku oznámil 28 ročný muž z Prešova krádež rôznych vecí. Doposiaľ neznámy páchateľ včera v nočných hodinách využil nepozornosť 28 ročného muža a z bytu na Ulici Tarasa Ševčenka počas hrania kariet mu ukradol rôzne veci. Jednalo sa o slnečné okuliare so strieborným rámom, kožené puzdro s rôznymi zľavnenými kartami na nákup, striebornú retiazku s malým diamantom, švajčiarske náramkové hodinky, dotykový mobilný telefón a notebook. Následne mu z vrecka bundy ukradol diaľkový ovládač od brány z práce. Poškodený vpustil mužov do bytu dobrovoľne, aby si s nim zahrali karty. Krádežou vznikla poškodenému škoda vo výške takmer 1200,- EUR. Prešovskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.


Mladík okrádal vlastnú rodinu:
Humenský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 20 ročnému Humenčanovi za prečin neoprávnene vyrobenie a používanie platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty a prečin krádeže. Obvinený mladík najmenej od začiatku roka 2011 opakovane zobral z bytu v mieste trvalého bydliska platobnú kartu, ktorej majiteľkou je jeho matka. Pričom bez jej vedomia prostredníctvom platobnej karty vyberal z bankomatov finančné prostriedky v rôznych hodnotách. Čím takto majiteľke platobnej karty spôsobil krádežou škodu vo výške najmenej 800.-EUR. Taktiež v mesiaci február roku 2012, odcudzil z uzamknutej skrinky, z obývacej izby tri prstene zo žltého kovu. Ukradnuté prstene založil v záložni v Humennom za hodnotu 140,-EUR. Následne toho istého dňa počas návštevy u starej mamy využil jej nepozornosť a z neuzamknutej skrine odcudzil retiazku zo žltého kovu s príveskom. Pričom retiazku tiež založil v záložni za hodnotu 66.-EUR. Obvinený mladík spôsobil škodu krádežou v celkovej výške približne 1.000,- EUR. Obvinený je stíhaný na slobode.
 

Vyberte región